Fried Pumpkin | Abóbora Frita

Devaneios de Chocolate - Abóbora Frita , Fried Pumpkin.JPG
Just passing by to leave you an easy recipe I’ve made lately.

Summer has officially said goodbye but the weather has still been awesome! I love the fact of having a warm and sunny Fall. I can see the leaves falling, the brown color taking place and feel the cold breeze in the air by the evening, but still feeling the good stuff that Summer left behind – the heat during day, the Sun, the perfect blue sky…

Nevertheless, Fall is here and for me means one and one thing only – pumpkins. Now it’s the right time to eat them, after all, it’s their season. And even with the Summer breeze around, I’m already bringing comfortable and hardy food to our table.

I leave you here a simple but delicious way of eating pumpkin – fried as French fries!

(For 2 people)
200 g pumpkin
5 Garlic cloves
1 Bay leave
Thyme or other aromatic herb
Vegetable oil, sea salt

Pre-heat the oil.

Cut the pumpkin as you were preparing French fries.

Wash the garlic cloves and herbs – I used bay leave and thyme but you’re free to choose others.

Add the pumpkin to the oil and let them cook; when they achieve a crispy look, add the herbs and the garlic with peel and slightly smashed.

Take the pumpkin and place it in kitchen paper to soak the oil in excess and season with sea salt.

Devaneios de Chocolate - Fried Pumpkin, Abóbora Frita.JPG


Estou de passagem para vos deixar uma receita bem simples que fiz recentemente.

O Verão disse-nos oficialmente adeus mas a verdade é que o tempo tem estado fantástico! Adoro o facto de estar a ter um Outono quentinho e solarengo. Vejo as folhas a cair das árvores, a terra ficar castanha e ao fim do dia sentir uma brisa fria, mas ao mesmo tempo sentir as coisas boas que o Verão deixou – o calor durante o dia, o Sol, o azul perfeito do céu…

Mas o Outono está mesmo aqui e para mim só tem um significado – abóboras. Agora é a época certa de as comer. E mesmo com um cheirinho a Verão por aí, a nossa mesa está lentamente a transformar-se para uma mesa de Outono.

Deixo-vos então a simples mas deliciosa maneira de comer abóbora – frita, tal como batatas fritas!

(Para 2 pessoas)
200 gramas de abóbora
5 Dentes de alho
1 Folha de louro
1 Raminho de tomilho ou outra erva aromática a gosto
Óleo vegetal, sal marinho q.b.

Prepare a abóbora cortando em palitos.

Lave os alhos e as ervas aromáticas – eu usei uma folha de louro e um raminho de tomilho, mas podem sempre escolher outras a seu gosto.

Aqueça óleo suficiente numa frigideira; quando quente, adicione a abóbora. Quando ganhar uma cor dourada e estiver quase pronta, junte os dentes de alhos ligeiramente pisados e com casca, e as ervas aromáticas. Deixe fritar por mais uns minutos.

Retire e coloque a abóbora num prato com papel de cozinha para absorver o excesso de óleo.

Salpique com sal marinho e sirva.

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