To Eat or Not To Eat the Cookie. That is the Question! | Comer ou não Comer a Bolacha. Eis a questão!

1.

It was raining and I was thinking: what could I do to cheer me up in a sad Sunday? Well, the answer it’s easy my fellows – and it doesn’t apply only to Sunday, but to every sad day that you may have. Cookies are the answer.

I like cookies since I was a kid. Any kind or variety of cookies. They just make my day.

My mother used to give us cookies for our lunch when we were at the beach. I and my cousin used to eat them under the beach umbrella, sometimes with an extra topping of sand.

In high school, I’ve had always a pack of cookies in my backpack to eat between classes. My friends started to call me “Cookie Monster” – and to tell you the truth, I almost turned blue!

Now the story is a little bit different. Eating cookies like if the world would end is bad for health, especially for people who have cholesterol problems like me.

Even those diet cookies, which they proclaim to be good for health, aren’t in reallity, since they still have lots of sugar and chemicals bad for your health.

But of course, like everything else, it’s ok to eat some cookies now and then. Especially in rainy days and when there is nothing better to do then to grab a bite.

2.

In this recipe, I’ve only made the dough since I’ve used my brother in law’s homemade jam. It’s ok if you don’t have homemade jam; you can always buy it.

180 g of butter at room temperature | manteiga à temperatura ambiente
150 g of flour and a little more to powder | farinha e mais um pouco
100 g of jam | compota à sua escolha
85 g of sugar and a little more to sprinkle | açúcar mais um pouco para decorar
1 teaspoon of vanilla essence | colher de sobremesa de essência de baunilha
4 to 5 tablespoons of milk | colheres de sopa de leite

Beat the butter at room temperature with the sugar until smooth and pale.
Bata a manteiga com o açúcar.

Add the flour and the vanilla essence. To soften the dough, add the spoons of milk. Knead the dough until it gets smooth and elastic. Leave it in the freezer for about 2 hours, wrapped in cling film.
Adicione a farinha e a essência. Para amaciar a massa, adicionar as colheres de leite. Amassar tudo até obter uma massa elástica e fofa. Deixar no frio durante 2 horas, embrulhada em película aderente.

Roll the dough in a floured surface and leave it with 1 or 2 centimeters thick. Sprinkle sugar over the dough and pass the roll one more time, so the sugar will stick to it.
Estique a massa numa superfície enfarinhada – deixe cerca de 1 a 2 centímetros de grossura. Espalhar açúcar por cima e passar uma vez mais o rolo.

For the cookies, I used a cookie cutter. To make the upper cookie, cut a hole with a smaller cookie cutter with the same shape.
Corte com um cortador as bolachas. Para fazer a bolacha superior, corte um círculo no meio.

3.

Place the cookies in a tray and take them to the oven for about 25 to 30 minutes (150º C).
Leve ao forno (150º C) durante 25 a 30 minutos.

When cold, spread he jam across the cookie and “close” it with the cookies with holes.
Quando frias, espalhe a compota e feche as bolachinhas.

4.

Now, I had to keep reminding myself not to eat them all in the same that, since they are so delicious. At one hand, it would be better. They wouldn’t torment me any longer. But at the other hand, it would be bad because I wouldn’t have cookies to cheer my other days.

To eat or not to eat the cookie. That is the question!


Estava a chover e eu só pensava no que podia fazer para animar o meu triste Domingo? A resposta é muito simples meus caros gulosos – e não se aplicar apenas a um Domingo, mas a quando dia triste que tenham. Bolachas é a resposta.

Gosto de bolachas desde que sou criança. Qualquer tipo de bolacha. A minha mãe costumava de dar-me bolachas para uma espécie de almoço quando estávamos na praia. Eu e a minha prima comíamos debaixo do chapéu de praia com uma extra camada de areia. Já no Secundário, tinha sempre um pacote de bolachas na minha mochila para comer entre as aulas. Os meus amigos começaram a chamar-me Monstro das Bolachas – e para dizer a verdade, quase mais tornei azul!

Agora a história é um pouco diferente. Comer bolachas como se não houvesse amanhã é mau para a saúde, já que estas têm imensas coisas que fazem mal: grandes quantidades de açúcar e químicos. Mas claro, como tudo na vida, comer bolachas de vez em quando não faz mal. Especialmente quando está a chover e não há nada melhor a fazer que pegar numa.

Agora só tenho que lembrar-me para não as comer todas de uma vez só, já que estão deliciosas. Por um lado até seria bom, para não olhar para elas e sentir-me tentada. Mas por outro lado, seria mau porque não teria mais bolachas para animar os meus dias… Comer ou não comer a bolacha. Eis a questão!  

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