Marble Biscotti | Biscotti de Mármore

1.

Besides my country, Portugal, I think the second country I like the most in Europe is Italy. Going to spend an amazing week in Italy, was the main factor to increase my passion for the country. I had in first hand an interesting Italian experience. I’ve realized also a number of look a likes with Portugal – like the weather, some food and even the people.

Like I told you before, I couldn’t eat and try real Italian biscotti, and that’s why I’ve started do it at home.

I’ve already told you that biscotti, means “twice-baked”, but I didn’t told you that this was cooked this way to maintain the biscuits very dry, so they could be stored for long periods of time, and be used by the Romans Legions in big journeys and wars.

Today, biscotti are just very popular during the tea hours – the Roman Legions never imagined that in the future the food that was for their surviving would be just an accompaniment for a tea or a cappuccino.

Although you may found biscotti in Italy, it’s sure that you can also find it throughout the entire world. Biscotti traveled along Europe and the word turned out to be translated as “biscuit”. In fact, in Italy, biscotti means pretty much every type of biscuits, cookies, or other cracker, since they now call their biscotti cantucci.

IMG_0676Biscotteria Artigional Italiana

In the other day, I was looking for biscotti recipes – I think I do it when I am nostalgic about Italy – and I found this marble biscotti, that combines three ingredients extremely well – chocolate, orange and almonds.

280 g of wheat flour | farinha
140 g of sugar | açúcar
100 g of dark chocolate | chocolate negro
85 g of butter | manteiga
75 g of almonds | amêndoas
2 Eggs | ovos
1 ½ teaspoon of baking powder | colheres de sobremesa de fermento em pó
½ teaspoon of vanilla essence | colher de sobremesa de essência de baunilha
1 Big orange zest | raspa de uma laranja grande

Melt the chocolate.
Derreter o chocolate em banho-maria.

Whisk the butter with the sugar until it gets smooth and a pale color. Add the vanilla essence, the eggs and the orange zest.
Bater a manteiga com o açúcar. Adicionar a baunilha, os ovos e a raspa.

Add the flour with the baking powder and the almonds – I used them whole, but you can always slice or mince them.
Misturar a farinha, o fermento e as amêndoas – usei-as inteiras, mas pode sempre triturá-las, em lâminas ou aos pedaços.

Split the dough in two and add the melted chocolate in one of the parts. After that, knead both parts. Make out two rolls of them and in the end tangle them.
Separe a massa em duas partes. A uma, adicione o chocolate. Depois, amassar ambas. Faça dois rolos com as massas e faça uma trança com ambos.

2.

Take them to the oven (190ºC) for 25 minutes or until they are slightly toasted. Take the rolls out and leave them to cool for about 15 minutes. Reduce the temperature of the oven to 170ºC. Cut slices with 1 centimeter inch and take them again to bake, this time for about 10 – 15 minutes.
Leve ao forno (190º C) durante 25 minutos ou até estarem ligeiramente tostadas. Retire do forno e deixe arrefecer cerca de 15 minutos. Reduza a temperatura para 170º C. Corte fatias com 1 centímetro de grossura e leve novamente ao forno, desta fez cerca de 10 a 15 minutos.

3.4.

The taste of these biscotti took me back to Rome, and I can only imagine me, sitting in the green park in front of the beautiful Coliseum, eating this authentic Italian delight, at the end of a Summer’s hot day.

IMG_0380


Para além do meu Portugal, penso que o segundo país que mais gosto na Europa seja a Itália. Tendo passado uma semana mágica em Itália, foi uma razão a mais para me fazer aumentar a paixão por este país. Tive uma experiência muito interessante e apercebi-me de diversas coisas que não são muito diferentes de Portugal – como o tempo, alguma comida e mesmo as pessoas.

Como já disse antes, não tive a oportunidade de comer biscotti italiano, e por isso é que comecei a fazê-los em casa. Biscotti significa “cozido duas vezes”, mas não disse que isto era feito para manter os biscoitos secos, para serem armazenados durante um período de tempo mais longo, já que as Legiões Romanas as levavam para as suas jornadas e guerras.

Hoje em dia o biscotti é muito popular durante a hora do chá – as Legiões nunca imaginariam que no futuro algo que servia para a sobrevivência seria usado para ser algo acompanhado com chá ou cappuccino. Embora possamos facilmente encontrar biscotti em Itália, é certo que também podem encontrar outras variedades pelo Mundo fora. Foi algo que viajou através da Europa e Mundo, onde passou a ser chamado “biscoito”. Na verdade, em Itália, biscotti significa qualquer tipo de biscoito ou bolacha já que o seu próprio biscotti é chamado de cantucci.

No outro dia procurava receitas de biscotti – penso que o faça sempre que sinto saudades de Itália -, e encontrei esta versão de mármore, que combina muito bem três ingredientes: o chocolate, laranja e amêndoas. O sabor destes biscotti levaram-me novamente até Roma, e só me consigo imaginar sentada no jardim em frente ao Coliseu, a comer autênticas iguarias italianas, ao fim de um dia de Verão muito quente.

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Author: M.

I’m M., the baker. Mid 20’s, tourist guide by day, chocoholic and foodie by night. I love food and everything related to it. I decided to create this blog after discovering that I love being in the kitchen, get my hands dirty and create delicious meals and desserts. Once in a while and randomly I will post other things that I enjoy in life and makes me happy, but in the end, everything will lead us to food! :)

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