Easy Bread | Pão Rápido

1.

We at home always have bread. It’s part of our diet and, needless to say, it’s important to our health. The problem is, when we don’t have bread, we have to go to buy it in the nearest bakery, and that’s awfully annoying sometimes, especially at early morning, or when it’s the only thing that we lack off.

For those that have the same problem as me, have you ever thought to bake your own bread at home?

Being the granddaughter of my grandmother and the daughter of my mother, I only have the duty to do the same as they always did – set up to work and go for it, making my own bread.

And don’t think that you’ll have to need a fire-wood oven or particular yeast, because for this recipe you really need is flour, baking powder, sugar, salt, milk, olive oil and nuts.

This bread recipe is the solution for early morning wake-ups just to get bread. Believe me – it’s tasty and you’ll do it in a blink of an eye. You will spend 40 minutes at top to get this done.

2.

Simmer the milk. Mix the flour (2 cups), sugar (1 tablespoon), baking powder (1 tablespoon), and a pinch of salt. Add 1/5 tablespoon of olive oil. Mix the milk in the flour and knead the dough. I’ve added nuts (1 cup), but you don’t have to, or if you want, you can add other nuts or cereals as well. Leave the dough rest for about 10 minutes. Take it to the oven (200º C), about 20 – 30 minutes.
Aqueça o leite. Misture a farinha (2 chávenas), açúcar (1 colher de sopa), fermento em pó (1 colher de sopa) e uma pitada de sal. Adicione 1/5 colher de sopa de azeite virgem. Misture o leite na farinha e amasse. Adicionei algumas nozes (1 chávena), mas não precisa, mas se quiser, pode adicionar outro tipo de nozes ou cereais também. Deixe a massa repousar por 10 minutos. Leve ao forno bem quente (200º C) durante 20 a 30 minutos.

And ta-da, the bread is ready to serve at breakfast, with jam, butter (nham!), or simple. If you do a bigger quantity, don’t worry if you don’t eat quit yet all the bread – don’t forget that you can keep it in the freezer and defrost it when you’ll need it.

3.


Nós cá em casa temos sempre pão. Faz parte da nossa dieta e não é preciso dizer que também é importante para a nossa saúde – em quantidades moderadas. O problema é, quando não temos pão, temos que ir comprar à padaria/pastelaria mais perto e é especialmente aborrecido durante a manhã bem cedo, ou quando é a única coisa que falta. Para os que têm o mesmo problema, já pensaram em fazer o seu próprio pão em casa?

Sendo a neta da minha avó e a filha da minha mãe, sinto que tenho a mesma tarefa de fazer os que elas sempre fizeram – arregaçar as mangas e fazer o meu próprio pão. E não penso que seja necessário ter um forno a lenha ou algum fermento especial em particular, já que nesta receita tudo o que é necessário é farinha, fermento em pó, açúcar, sal, leite, azeite e nozes. Esta receita é a solução para manhãs do “não há pão, tenho que ir comprar”. Acreditem – é saboroso e é muito rápido de se fazer. No máximo, irão gastar 40 minutos para ter tudo pronto.

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Author: M.

I’m M., the baker. Mid 20’s, tourist guide by day, chocoholic and foodie by night. I love food and everything related to it. I decided to create this blog after discovering that I love being in the kitchen, get my hands dirty and create delicious meals and desserts. Once in a while and randomly I will post other things that I enjoy in life and makes me happy, but in the end, everything will lead us to food! :)

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