The Christmas Marathon has began! Brownies with Nuts and Almonds | A Maratona de Natal Começou! Brownies com Nozes e Amêndoas

1.

So, Christmas Season is finally open! 1st December is here and with that the Christmas tree decoration and its Christmas ornaments, the home baked Christmas cookies, the Christmas songs…

You see, you have to know one thing, an important thing about me – I really like Christmas! Is not because the presents or the exaggerated jolly spirit that people usually live in this time – because I think people have to be nice to each other every time, not just in this particular time of the year -, but I really like Christmas because of my family.

Our Christmas was always cheerful, with lots of fun and games throughout the night and day. We always left pass midnight and open the presents around 3 or 4 am.; it was funnier to be gathering at the table, eating and playing cards or Scrabble – classic!

M e M

Me, at yellow, and my cousin M. Oh, and Mickey!

I remember when I was little, our Christmas were always with my grandmother, my mother and my aunt cooking like crazies goddesses; my father, brother, uncle and grandfather sitting in the living room, watching TV – probably a Christmas movie – and laughing like goofs; and me and my cousins in their room, planning a magic show to present after dinner – and good heaven, I’m glad that we never had the courage to actually do it!

009 - Cópia (2)

Ho ho ho happy times!

Nowadays our Christmas is very different. Still, I don’t want that our Christmas family die, so through my cooking’s and my baking’s, I give them all my care and all my love. With that, I pretend to remember old Christmas and of course, create new memories.

This time I don’t have a Christmas recipe. I bring you one that, although is not Christmas’s typical, it’s still fits very well in a Christmas Eve afternoon or in another Christmas day – because Christmas is every day. Now you have something to bite while you playing with your little cousin or while you’re listening to that story that you’ve heard for the millionth time.

220 g of butter | manteiga
125 g of all-purpose flour | farinha
100 g of brown sugar | açúcar amarelo
75 g of plain chocolate | chocolate
55 g of nuts and almonds | nozes e amêndoas
1 Egg | ovo
1 Teaspoon of milk | colher de sobremesa de leite
1/4 Teaspoon of baking powder | colher de sobremesa de fermento
1/2 Teaspoon of vanilla essence | colher de sobremesa de essência de baunilha

Melt the chocolate. Mix the flour and the baking powder in a big bowl. Hack the nuts and the almonds. Whip the butter with the sugar, until it gets light and smooth. Then add the vanilla essence and the egg. Whip it again. Mix the chocolate and the milk to the mix.
Derreta o chocolate em banho-maria. Misturar a farinha e o fermento. Parta as nozes e amêndoas. Bata a manteiga com o açúcar. Adicione a essência e o ovo. Bata novamente. Adicione o chocolate e o leite e misture bem.

Add this mixture to the flour. Don’t whip it too much because it will help the dough to get smoother and to rise. Sprinkle with brown sugar all over it and take it to the oven (180º C), for about 30 minutes, or until it gets firm at touch but mushy in the center.
Misture tudo com a farinha. Não bata demasiado. Espalhe açúcar amarelo por cima e leve ao forno (180º C) durante 30 minutos.

To serve it, just cut it in square shape pieces.

2.

We, here at home, are already feeling the Christmas joy. I hope you guys have a sweet like this to cheer you up too. If you don’t have one, what are you waiting for, to try this recipe, huh?

3.


Portanto a época de Natal abriu finalmente! 1º de Dezembro chegou e com isso os efeitos de Natal, a árvore, as bolachinhas natalícias, as músicas… Tenho-vos a dizer, é sem dúvida a minha época favorita do ano! Nem é por causa das prendas ou do excesso de alegria que as pessoas parece que só têm nesta época – porque sinceramente, alegria tem que existir todo o ano, não apenas no Natal -, mas é tudo por causa da família. O nosso Natal é muito feliz, com muito divertimento e jogos pelas noites e dias fora. Na Véspera de Natal deixamos sempre passar a meia-noite e abrimos os presentes lá para 3 ou 4 da manhã; é sempre bem mais divertido estar de volta da mesa a comer ou a jogar às cartas ou Scrabble – clássico!

Lembro-me quando era pequena, os nossos Natais eram sempre com a minha avó, mãe e tia a cozinharem que nem umas doidas; o meu pai, irmão, tio e avô a verem televisão na sala – possivelmente um filme de Natal – e rirem-se que nem uns patarecos; eu e as minhas primas no quarto, a fazer uns planos para um show de magia – e felizmente que isso nunca aconteceu! Hoje em dia é um pouco diferente, mas como não quero que os nossos Natais ou tradições morram, tento através dos meus bolos e cozinhados dar-lhes todo o meu amor e carinho. Com isso relembramos antigos Natais mas também criamos novas lembranças.

Desta vez não tenho uma receita de Natal, mas trago-vos uma receita que embora não seja típica, é perfeito para se comer na Véspera de Natal ou noutro dia qualquer de Natal – porque Natal é quando quisermos. Pode-se comer enquanto jogam às cartas com os vossos primos ou enquanto ouvem pela milésima vez a mesma história do familiar.  

Nós por cá já sentimos o Natal. Espero que também tenham algo doce para vos animar e mesmo que não tenham para já, que estão à espera para experimentar esta receita?

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